مواد لازم:

روغن یک دوم لیوان

شکر سه چهارم لیوان

تخم مرغ 2عدد

وانیل  یک دوم ق چ

آرد یک لیوان

کاکائو یک تا 2 ق غ

شیر 4 تا5  ق غ

بکینگ پودر یک ق چ

گردو 25 تا 50 گ



مواد لازم آیسینگ:

روغن مایع 3 ق

کاکائو یک ق غ

شیر 3 ق غ

پودر قند 1/2 پ



پودر پسته برای تزئین

 

روغن و شکر رو مخلوط میکنیم. روغن باید مذاب باشه و داغ هم نباشه. تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. بعد از این که تخم مرغ هارو اضافه کردیم وانیل رو به مواد اضافه میکنیم. حدودا سه دقیقا مواد رو با هم زن میزنیم تا به صورت مایع کرم مانند غلیظی در بیاد. بکینگ پدر و آرد رو الک میکنیم و بعد پودر کاکائو رو هم با الک کردن اضافه میکنیم. تمام مواد رو ویست میکنیم یا دوباره الک تا به خوبی مخلوط بشن. تمام آرد رو به مایع کیک اضافه میکنیم. این کیک به صورت خاصی هم زده میشه که بهش کراس میگن.

ابتدا با یک قاشق چوبی یه حرف T  رو به شکل وارونه رسم میکنیم بعد یه دور حاشیه ظرف رو هم میزنیم. با حوصله و به آرومی به شکل کراس تمام آرد رو مخلوط میکنیم. قاشق قاشق شیر رو اضافه میکنیم و به هم زدن ادامه میدیم. به قدری شیر رو اضافه میکنیم که مثل عسل کشدار بشه. گردو رو هم اضافه میکنیم. هرچی گردو بیشتر باشه خوشمزه تره. قالب رو کاغذ روغنی میندازیم و چربش میکنیم. روی کیک رو با قاشق صاف میکنیم وبه مدت 15 تا 20 دقیقه تو فر میزاریم. اگه میخواین تو یه قالب کوچیک درست کنین این مقدار مواد کافیه. بعد 15 دقیقه با تستر چکش کنین اگه تستر تمیز بود از فر درش بیارین. اصلا نزارین بیشتر از 20 دقیقه تو فر بمونه چون رطوبتش رو از دست میده و حاشیه اش سوخاری میشه. این کیک حالت پفکی داره.

 

آیسینگ:

برای درست کردن آیسینگ از روغن مایع حتما استفاده کنین که در غیر این صورت حال شفاف و براق خودش رو از دست میده. پودر کاکائو رو تو روغن الک کنین. مرتب هم بزنین تا گوله نشه. دقت کنین شعله حنما کم باشه و مراقب باشین که کاکائو سریع میسوزه و طعم سس تلخ میشه. بعد  از روی حرارت برداشته و پودر قند نرم رو بهش اضافه کنین و کاملا مخلوطش کنین. دوباره روی حرارت بزارین و سریع همش بزنین تا حل بشه. مرتب هم از روی شعله بلندش کنین تا نسوزه. حالا شیر رو بهش اضافه کنین و سریع هم بزنین تا سستون دون دون نشه. در نهایت یه سس تیره به دست میارین که یه دست و شفافه. کیک که سرد شد برش بزنین. برش ها خیلی تمیز در نمیاد پس نگران نباشین. حالا آیسینگ داغ رو روی کیک سرد میریزیم و تا سطحش داغه روش رو صاف میکنیم. اگه بست دیگه بهش دست نزنی چون براقی و صافیش از بین میره. اگه احیانا مزه تلخی حس کردین بدونین سستون سوخته. در آخر هم با پودر پسته روش رو تزئین کنین.


 نکات:

  • درست کردن سس این کیک بیشتر از 5 دقیقه زمان نمیبره.
  • طعم خوبی داره و تا داغه باید روی کیک بریزیم.
  • برای یه ظرف پیرکس بزرگ من مواد رو دو برابر کردم و مواد سسش رو هم دوبرابر.
  • در کل پختن این کیک حداکثر زمانی که میبره 30 دقیقه ست.
  • خوشمزه است و خیلی شیرین هم نیست.
  • بهتره که همون روز مصرف بشه چون اگه بمونه یا تو یخچال بزارین کیفیتش رو از دست میده . 

 

منبع



تاريخ : یکشنبه ۱۸ دی ۱۳٩٠ | ٩:٥٠ ‎ب.ظ | نویسنده : ما دو نفر | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.